Omheining

In ons assortiment hebben wij verschillende typen omheiningen en afrasteringen of het nu gaat om paarden of om ander klein vee wij houden uw dieren veilig binnen. Wij werken uitsluitend met de beste materialen.

Verder op de site vind u o.a. de doorsteek omheining rond door rond, maar ook de traditionele omheining hiertussen kan desgewenst gaas gemonteerd worden..

Omheining

Om te voorkomen dat je paarden buiten de wei op avontuur uit gaan, is het belangrijk dat de wei goed afgezet is. Dat doe je met behulp van een afrastering/omheining om de weide heen.
Vaak wordt een combinatie van verschillende soorten omheiningen gebruikt.

Belangrijk is dat de afrastering , omheining niet te hoog is, een kleine pony zou er onderdoor zou kunnen gaan, maar ook niet te laag, je wilt niet dat je paard er met gemak overheen springt. 

Daarom worden er, bijvoorbeeld bij gebruik van schrikdraad als afrastering, vaak twee (of meer) lijnen gespannen: een hoge en een lage. De paaltjes van de afrastering moeten stevig zijn en ver genoeg in de grond geslagen worden, zodat het paard de afrastering niet kan vernielen en door de afrastering heen kan gaan. 

Ook moet men er voor zorgen dat het paard zich niet aan de afrastering kan verwonden. Controleer de afrastering ook regelmatig en vervang kapotte onderdelen tijdig.

Er zijn verschillende soorten afrasteringen. Onthoud hierbij dat iedere vorm van afrastering zijn voor- en nadelen heeft. De meeste mensen gebruiken daarom een combinatie van verschillende soorten omheining voor hun weiland.